Välkommen till House of Champions!

Vill du träna kampsport och självförsvar har du kommit helt rätt. På House Of Champions kan du träna Muay Thai, MMA, BJJ, Kickboxning och Krav Maga. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller på elitnivå, motionär eller tävlande: vi har en plats för alla! Duktiga tränare, Kanon träning och en väldigt god stämning, kom gärna upp till oss och hälsa på!

Capoeira

 

Förening

Capoeira Liberdade E Expressão
Facebook: Capoeira Liberdade E Expressão
Mail: capoeiraliberdadesuecia@gmail.com
Hemsida: http://www.capoeiraliberdade.se/
Mobil:0723153171
Mobil:0707578537

 

Kort information om Capoeira

Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi som utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien. Dess centrum är beläget i Salvador de Bahia, som en gång var Brasiliens huvudstad. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem.

Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar.

 

Börja Träna Capoeira

Terminsstart

Vi har terminsstart i slutet av januari och i slutet av augusti varje år, men vi har även löpande intag av nya medlemmar. Prova gärna ett pass helt gratis!
Ingen föranmälan krävs och drop in under terminensgång.

 

Capoeira

Träningen passar både tjejer och killar i alla åldrar. Eftersom teknik alltid är avgörande, passar träningen lika bra för en liten utövare som för en som är stor och stark.
I början behövs ingen speciell utrustning. Mjuka långa träningsbyxor rekommenderas (ej shorts).

Vi har träning som passar allt från nybörjare till mer avancerad.
Även grupper för barn, ungdomar samt vuxna.

 

Försäkring

Capoeira Liberdade E Expressão är medlem i Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

 

Prisinformation

Klicka här

Avgiften inkluderar både träningsavgift och medlemsavgift.

 

Villkor

Bindningstiden är 6 månader med 2 månaders uppsägningstid.
Fullständig medlemsvillkor

 

Schema

Barn

Måndagar: 18:00 - 19:00
Onsdagar: 18:00 - 19:00

Träningsformen för barnen skall vara rolig och stimulerande. Vi använder oss även av sånger, rörelser och övningar som alla utgår fullvärdiga inslag inom capoeira.
Passen är anpassade för att utveckla sig inom akrobatiska övningar, stå på händerna, koordinations övningar, hjulningar, djurhärmande rörelser och balansövningar såsom mm

 

Vuxna

Måndagar: 19:00 - 20:30
Onsdagar: 19:00 - 20:30

Fokuserar på basteknikerna i Capoeira och första stegen är byggda med att förbättra kondition och koordination. Introduktion till Capoeira Historia och Kultur.
Några avancerad är oftast med i träningspasset för att förbättra grund teknik och ge stöttning till dem nya medlemmarna under träningen. Detta träningspass är på en högre teknisk och fysisk nivå. Passen innehåller mer av övriga delar av capoeiran så som musik (sjunga och spelar instrument) akrobatik och förståelse för spelet.

 

Familjeträning (Föräldrar & barn 4-6år)

Lördagar: 10:00 - 11:00

Träningsformen är särskild anpassade för små barn (4-6 år) och föräldrar som vill utöva en träning tillsammans med sina barn.
Ge motivation och uppmuntring till att lära sig och förbättra sitt rytmik och grunderna i Capoeira.