Välkommen till House of Champions!

Vill du träna kampsport och självförsvar har du kommit helt rätt. På House Of Champions kan du träna Muay Thai, MMA, BJJ, Kickboxning och Krav Maga. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller på elitnivå, motionär eller tävlande: vi har en plats för alla! Duktiga tränare, Kanon träning och en väldigt god stämning, kom gärna upp till oss och hälsa på!

Capoeira

Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi som utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien. Dess centrum är beläget i Salvador de Bahia, som en gång var Brasiliens huvudstad. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem.

Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar.

Schema

Barn

Måndagar: 18:00-19:00

Onsdagar: 18:00-19:00

 

Vuxna

Måndagar: 19:00-20:30

Onsdagar:19:00-20:30

fokuserar på basteknikerna i Capoeira och första stegen är byggda med att förbättra kondition och koordination. Introduktion till Capoeira Historia och Kultur Nästa alltid är några avancerad med i träningspass det är sett att träna grund teknik och ge stöd gruppens nyare medlemmar i sin träning. Detta träningspass är på en högre teknisk och fysisk nivå passen innehåller mer av övriga delar av capoeiran så som musik (sjunga och spelar instrument) akrobatik och förståelse för spelet.

 

Familjeträning (förälder och barn 4-6år)

Lördagar: 10:00-11:00

Träningsform som är särskild anpassade för små barn (4-6 år) och Föräldrar tillsammans föräldrar som vill göra något tillsammans med sina barn och de som vill göra något med sina föräldrar kommer att vara med dem och motivera dem och uppmuntra dem genom lek och rytmik lär sig barnen grunderna i Capoeira på det sätt som passar varje åldersgrupp Barn träningspass har ett tydligt fokus på att det skall vara rolig och stimulerande, men använder sig samtidigt av sånger, rörelser och övningar som alla utgår fullvärdiga inslag inom capoeira. Det kan röra sig om akrobatik övningar, stå på händerna, koordinations övningar, hjulningar, djurhärmande rörelser och balansövningar såsom mm
 

 

Börja Träna Capoeira

Nya medlemmar är välkomna att prova på 2 gånger gratis från 25:e januari
Ingen föranmälan krävs och man kan prova på när som helst under terminen. Träningen är för alla nivåer, från nybörjare till mer avancerade. Vi har grupper för barn/ungdomar/vuxna.

Att tänka på inför första träningen:

mjuka träningsbyxor (ej shorts)
linne/t-shirt
vattenflaska.

Start för befintliga medlemmar är från den 24e augusti.

 

PRISINFORMATION

Prislista, autogiroblankett


 

Kontakt

Mail: capoeiraliberdadesuecia@gmail.com

Hemsida: http://www.capoeiraliberdade.se/

Mobil:0723153171

Mobil:0707578537